Frosty International

Frosty International

In 2016 is het bedrijf begonnen onder de naam “AlcoSlush” in een garage. Het idee achter het product is ontstaan in Spanje, waar Jannes Smit werkzaam was en slush machine’s zag met alcoholische dranken erin. Één bak met één smaak., dit kon anders volgens Jannes. 

Later is hij gaan kijken naar een horeca vriendelijkere manier, waarbij je het product kan mengen met alle alcoholische dranken zonder dat dit ten koste gaat van de smaak, feeling en snel te verwerken is. Na veel experimenteren met machine’s en recepten is het product “Frostini” eindelijk op de markt gekomen. 

In 2018 wordt het AlcoSlush Concept al bij veertig hippe en minder hippe etablissementen door heel Nederland verkocht, waaronder ook vier kroegen in de Groninger binnenstad.

In 2019 is er steeds meer vraag naar alcoholvrije cocktails in de horeca, hierbij speelt het product Frostini  een grote rol . Om te voldoen aan de richtlijnen van de STIVA is er gekozen voor de naam Frostini. Daarnaast is Slush Concepts ook in het leven geroepen, om zo meer concepten te gaan ontwikkelen met het basis product Frostini. 

2020 begon veel belovend, echter gooide COVID roet in de planning. Het bedrijf heeft niet stil gestaan en tijdens deze nare periode is het Silky Frappé concept ontwikkeld in samenwerking met Friesland Campina en Monin. In 2021 is het product dan ook op de markt gelanceerd. Ook kreeg Slush Concepts meer partners, dealers en klanten waaronder de Efteling, Duinrell, Trojka, EKS Koffie, Limburgia en Scheerder B.V.

Inmiddels zijn de concepten niet meer weg te denken binnen de horeca in Nederland en België. En gaat Frostini zelfs internationaal in 2023 met het Frosttail Concept dat ontwikkeld is in samenwerking met Coppa Cocktails. 

Vorige slide
Volgende slide

Hoofdkantoor

Jannes Smit

Jannes Smit

Chief Executive Officer (CEO)

Frosty International | Frostini B.V.

Gerrie Boven

Chief Financial Officer (CFO)

Frosty International | Frostini B.V.

Kayleigh van der Land

Kayleigh van der Land

Junior Account Manager

Frosty International | Frosttail

Tim Voetman

Tim Voetman

Account Manager

Frosty International | Frosttail

Joost Jacobs

Joost Jacobs

Manager of Operations

Frosty International

Hoe het begon

“Tijdens mijn werkzaamheden in Spanje zag ik veel Slush machines met alcoholische dranken, echter was het maar één bak met één smaak, het principe wat we allemaal kennen van Slush Puppy.

Ik dacht: “wat nou als ik een andere smaak wil? dan heb ik dus pech gehad”. Dat moet toch horeca vriendelijker kunnen, maar ik ben er toen niet mee verder gegaan.

Toen ik terug was in Nederland en daar in de kroeg stond te tappen zag ik iemand lopen met een slush waarop ik me bedacht: “wat nou als we een slush concept ontwikkelen dat zich laat mengen met alle alcoholische dranken zonder dat dit ten koste gaat van de smaak, maar er wel dezelfde feeling aan geeft en tevens snel te verwerken is?”.

We merkten al snel dat wanneer je gewone flessen drank in de machine zou gooien de bak uiteindelijk stuk zou gaan. Wanneer het niet kapot vroor dan werd de motor wel gesloopt, omdat je in principe gewoon de massa zou gaan bevriezen. Dit resulteerde uiteindelijk in ijsschaafsel en een verbrande motor.

We zochten iets wat de levensduur van de machine niet zou beïnvloeden. Uiteindelijk gaat het toch om de smaak van het drankje en niet om hoe snel je er dronken van kunt worden.

En zo gezegd, zo gedaan. Lekker experimenteren in de garage, maar de ene machine na de andere machine werd stuk gedraaid, omdat de slush niet goed was. Eindelijk na twee jaar hadden we het concept klaar. En we noemen het Frostini.

Jannes Smit

CEO & Founder Frosty International