Historie

Historie

Hoe het begon

“Tijdens mijn werkzaamheden in Spanje zag ik veel Slush machines met alcoholische dranken, echter was het maar één bak met één smaak, het principe wat we allemaal kennen van Slush Puppy.

Ik dacht: “wat nou als ik een andere smaak wil? dan heb ik dus pech gehad”. Dat moet toch horeca vriendelijker kunnen, maar ik ben er toen niet mee verder gegaan.

Toen ik terug was in Nederland en daar in de kroeg stond te tappen zag ik iemand lopen met een slush waarop ik me bedacht: “wat nou als we een slush concept ontwikkelen dat zich laat mengen met alle alcoholische dranken zonder dat dit ten koste gaat van de smaak, maar er wel dezelfde feeling aan geeft en tevens snel te verwerken is?”.

We merkten al snel dat wanneer je gewone flessen drank in de machine zou gooien de bak uiteindelijk stuk zou gaan. Wanneer het niet kapot vroor dan werd de motor wel gesloopt, omdat je in principe gewoon de massa zou gaan bevriezen. Dit resulteerde uiteindelijk in ijsschaafsel en een verbrande motor.

We zochten iets wat de levensduur van de machine niet zou beïnvloeden. Uiteindelijk gaat het toch om de smaak van het drankje en niet om hoe snel je er dronken van kunt worden.

En zo gezegd, zo gedaan. Lekker experimenteren in de garage, maar de ene machine na de andere machine werd stuk gedraaid, omdat de slush niet goed was. Eindelijk na twee jaar hadden we het concept klaar.

Het resultaat

Het werd een echt belevingsproduct en we noemden het "AlcoSlush".

AlcoSlush is geen ijs schaafsel waardoor je de machine stuk draait. Je kan AlcoSlush vergelijken met sneeuw. Wanneer je Cola op ijs schaafsel gooit zie je niet veel gebeuren, maar gooi je Cola op sneeuw dan neemt het de kleur aan van de Cola. Om het nog wat duidelijker op het netvlies te krijgen nemen we het volgende voorbeeld. Neem een glas vol met kiezelsteentjes en gooi daar Cola bij. De kiezelstenen nemen geen Cola op en er gaat lang zoveel Cola niet in het glas. Want waar kiezelstenen zitten kan geen Cola zitten.

Nu nemen we het zelfde glas en stoppen dit vol watten en gooien daar Cola op. Je ziet dat de watten de Cola absorbeert en dus ook de kleur van de Cola aan neemt. AlcoSlush neemt dan ook de kleur aan van de vloeistof die je eraan toevoegt. AlcoSlush is dus ook de slush voor 18+ en is kleurloos (wit), geurloos en smaakloos. We hebben het intellectueel eigendom laten vast leggen in de Benelux alsmede het merk laten registreren. Vervolgens zijn we met ons gepatenteerd concept de markt opgegaan in 2018. Heel voorzichtig en in samenwerking met Bacardi. De vraag werd echter steeds groter en we konden het niet meer vanuit de garage bestieren. Het werd een enorm succes zoals valt te lezen in dit artikel van sikkom.

Per 1 januari 2019 zijn we verhuisd naar de Havenkade op het Industrieterrein te Winschoten. We hebben toen de patenten en intellectuele eigendommen ook gelijk uitgebreid naar wereldwijd.
We zijn in 2019 dan ook explosief gegroeid. Omdat de vraag vanuit Amsterdam en omstreken steeds maar groter werd, is er besloten om ook daar een vestiging te openen evenals in Brabant.
Ook hebben we er in het afgelopen jaar goede partners bij gekregen, waaronder Finest Call, Disaronno en Friesland -Campina.
We merkten in 2019 steeds meer dat de vraag naar alcoholvrije cocktails steeds explosiever werd en zodoende hebben we de variant op AlcoSlush op de markt gebracht namelijk, Frostini.   Deze liet zich zeer goed mengen met Fristi en al snel was de Frosti een feit. Er staan dan ook nog mooie en verrassende dingen op ons te wachten in 2020. Daarover later meer…..”